top of page

Ranolia Riesenschnauzer består af Rene, Jenny og Nina samt vores 3 Riesenschnauzere. Vi faldt for racen da vi besøgte Ute Wolf i Tyskland og der købte vi vores første Riesenschnauzer, Fire Von Der Wolfshöhle kaldet Freja, i 2011. Hun er desværre gået bort, men hendes minde lever i os og er grundlaget for vores store passion for racen.

Siden da har vi udvidet vores Riesenfamilie med 1 han og 2 tæver, samt en tævehvalp efter Thor og Frigg.

Vores hunde lever sammen med os og hele familien tager del i pasning og træning af dem.

Vi træner Lydighed og udstiller vores hunde.

For os er det at avle hvalpe en stor æressag. Det at have muligheden for, på kun 8 uger, at give en lille hvalp de bedste forudsætninger for at klare alle de udfordringer den vil møde i livet, er et stort ansvar og et stort arbejde. Det er også et arbejde og et ansvar vi tager på os med stor glæde.

Hvalpene er i hænder fra dag 1! De bliver alle hånderet hver eneste dag, de bliver nusset og kysset, og båret, får klippet kløer, bliver gnubbet og masseret overalt så de ikke har reservationer mod at blive rørt ved, de bliver kigget i munden, i ørerne og bagi, og lærer at blive holdt i forskellige positioner for at styrke deres krops bevidsthed. De bliver lydtrænet fra de er 3 uger, både med lyd cd'en fra DKK, men også med støvsugere, bankelyde på døren eller væggen, musik og hvad vi kan finde på. Alt foregår SELVFØLGELIG med stor opmærksomhed på hvalpenes reaktioner, og med baggrund i hesteverdenen og horsemanship, bruger jeg meget tid på at iagttage hvalpene og hvordan de reagerer på forskelle situationer og nye oplevelser, og vi gør vores allerbedste for at jeres nye hvalp, passer så godt som overhovedet muligt ind i netop jeres familie og til netop jeres behov. 

Senere for de al mulighed for at udforske verden i deres eget tempo, og  med hensyntagen til deres behov for at hvile og fordøje deres oplevelser, for de små eller store nye oplevelser en til 2 gange om dagen fra de er 3,5 uger gamle. 

De lærer at køre bil, de lærer at forholde sig til nye mennesker, nye steder, nye underlag at gå på, lærer at klatre, de kommer med ud ved vores lille sø og lærer at verden ikke kun er flad og består af perlesten, gulvene i huset, asfalt eller græsplæner, og det er tydeligt at se, at en halv times fri leg ved søen med klatring, sopning i vandkanten og udforskning af det høje græs, giver dem en ekstra god motorik.

Hvis vi kender hvalpenes kaldenavne, kan stort set alle deres eget navn inden de flytter hjemmefra, og de er også næsten renlige når de er 8 uger.

Vi har selv nogen gode hunde der kan lære hvalpene om hundesprog og sund respekt for voksne hanner og tæver, og at nogen hunde elsker hvalpe, og andre hunde forlanger almindelig høflighed. Vi har også et par rigtigt gode hundevenner der hjælper os med at lade hvalpene møde hunde i andre størrelser og farver.

Kort sagt, så er det en opgave vi elsker, og sætter en stor ære i.

bottom of page